آش سنگ سیر

مونس

آش سنگ سیر

تعداد : ۶ – ۴ نفر – زمان آماده سازی : ۳۰ دقیقه – زمان پخت : ۶۰ دقیقه

آش سنگ سیر یکی از آش های محلی استان کردستان است که بسیار خوشمزه و لذیذ است و مردم کردستان برای فصل سرما آن را درست می کنند، در روزهای برفی مادر بزرگ ها به صرف آش سنگ سیر همه افراد فامیل را دور هم جمع می کنند.

مواد لازم :

برنج : ۱ پیمانه
لپه : نصف پیمانه
کشک پاستوریزه : یک شیشه (کشک محلی ساییده شده ۳ لیوان)
زردچوبه، نمک و فلفل : به مقدار لازم
پیاز : ۶ – ۵ عدد
سیر : به مقدار لازم ( بسته به ذایقه شخصی)
نعنا : به مقدار لازم ( برای تزیین )
گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم
تخم مرغ : ۱ عدد
رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذا خوری

آش سنگ سیر
طرز تهیه :

برنج و لپه را از یک شب قبل در آب خیسانده سپس آب آنها را دور می ریزیم و هر کدام را جداگانه با کمی آب روی شعله ملایم اجاق می گذاریم تا نیم پز شوند. سپس چند عدد پیاز را نگینی خرد کرده، با کمی روغن سرخ می کنیم و مقداری زردچوبه و فلفل به آن اضافه می کنیم. وقتی پیاز کامل سرخ و رنگ آن طلایی شد کشک ساییده شده، برنج و لپه را اضافه می کنیم و مدت ۲۰ دقیقه به حالت جوش نگه می داریم تا آش قوام آید، بعد از جوشیدن و قوام آمدن آش مقداری نعنا داغ و سیر داغ به آن اضافه می کنیم و بقیه آن را برای تزئین کنار می گذاریم. اگر از کشک پاستوریزه استفاده می کنید توجه کنید که به علت غلظت زیاد با اضافه کردن چند قاشق کشک و چشیدن آن میزان نمک را تعیین کنید. سعی کنید نمک به مقدار بسیار کمی استفاده کنید چون در این آش کشک زیادی وجود دارد و کشک هم مزه شوری دارد.

حالا برای روی آش و سرو کردن باید کوفته قلقلی درست کنیم، برای درست کردن کوفته قلقلی ابتدا گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده، یک عدد تخم مرغ و مقداری زردچوبه، نمک و فلفل و یک قاشق رب گوجه فرنگی، درون یک ظرف مخلوط می کنیم، سپس در یک ماهیتابه مقداری روغن را داغ کرده و مقداری از مواد را با دست فرم می دهیم تا گرد شود سپس داخل روغن می گذاریم، شعله اجاق باید کم و ملایم باشد تا کوفته ها خوب مغز پخت و سرخ شوند.

وقتی کوفته ها آماده شدند آش را در ظرف مورد نظر میریزیم و برای تزیین از پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ استفاده می کنیم و چند تا از کوفته ها را روی آن می گذاریم. آش برای سرو کردن آماده است.

نوش جان !

منبع:banooyeshahr.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

طرز تهیه سالاد اندونزی

طرز تهیه سالاد اندونزی مواد لازم : سیب زمینی ۵۰۰گرم گوجه فرنگی ۲عدد متوسط نخود فرنگی پخته ۲۰۰ گرم کالباس ۳۰۰ گرم خیار شور ۳۰۰ گرم سس مایونز به مقدار لازم گل کلم پخته شده ۳۰۰ گرم هویج پخته شده ۲۰۰ گرمسالاد اندونزی طرز تهیه : گوجه فرنگی، کالباس، خیارشور، […]
گوجه فرنگی، کالباس، خیارشور، گل کلم و هویج پخته را خرد کنید سیب زمینی ها را بپزید و ...

Subscribe US Now