کلوچه شور چرهی شیرازی

مواد لازم جهت تهیه خمیر:

آرد سفید الک شده ۱ کیلوگرم،

نصف لیوان ماست،

۳ عدد تخم مرغ،

نصف قاشق غذاخوری بکینگ پودر، ۱۰۰

گرم کره آب شده،

نصف لیوان آب ولرم، ن

صف قاشق چایخوری نمک،

نصف قاشق غذاخوری پودر خمیر مایه،

نصف قاشق چایخوری شکر

مواد لازم برای مایه داخل شورچرهی:

۱ لیوان آرد سفید،

۱ قاشق چایخوری نمک،

زردچوبه،

۱۰۰ گرم کره

مواد لازم برای رومال: ۱

عدد زرده تخم مرغ،

زعفران دم کشیده،

زردچوبه

طرز تهیه کلوچه شور چرهی شیرازی:

پودر خمیر مایه و شکر و کمی آب ولرم رو توی استکان می ریزیم و هم می زنیم و می گذاریم یک جای گرم که پف کنه.بعد از اینکه خمیر مایه آماده شد، تمام مواد را به جز آب با هم مخلوط می کنیم.

آب را کم کم اضافه می کنیم و خمیر را خوب ورز می دیم تا حدی که به دست نچسبه. اگر به دست می چسبید باید دستمان را کمی با آب ولرم خیس کنیم و خمیر رو ورز بدیم.

بعد روی خمیر را کمی آرد می پاشیم و با نایلون می پوشانیم و دورش رو پتو می پیچیم و می گذاریم در یک جای گرم تا ۱ ساعت استراحت کنه و حجیم بشه.

در همین زمان فر رو روشن می کنیم تا گرم بشه. ما توی شیراز چون هوا رطوبت کمی داره یک کاسه آب توی فر می گذاریم تا بعد که شیرینی ها را توی فر گذاشتیم، خمیرش خشک نشه.

حالا تا خمیر داره استراحت می کنه، ما مواد داخل شورچرهی را با هم مخلوط می کنیم و آنقدر ورز می دیم تا از حالت پودری و دانه دانه ای در بیاد و به هم بچسبه. بعد رویش رو می پوشونیم.

مواد رومال رو هم با هم مخلوط می کنیم و با یه قلموی آماده می گذاریم کنار. خمیر که به اندازه کافی حجم گرفت و آماده شد، روی میز کار کمی آرد می پاشیم و از خمیر به اندازه یک نارنگی برمی

داریم و توی دستمان کمی ورز می دیم. بعد به اندازه یک گردو از مواد داخل شورچرهی را برداشته و توی خمیر می گذاریم.

لبه های خمیر را به هم می رسانیم و آن را توی دستمان گلوله می کنیم. بعد روی میز می گذاریم و کمی فشار می دیم تا کاملاً گرد بشه. روی اون رو می تونیم چنگال بزنیم تا زیباتر بشه.

سپس توی سینی فر قرار می دیم و از مواد رومال رویش می زنیم تا رنگ طلایی زیبایی پیدا کنه. بعد از اینکه کارمان تمام شد سینی را توی فر می گذاریم. مدت زمانش بستگی به حرارت فر داره اما

به محض اینکه دیدیم زیر شورچرهی ها داره طلایی می شه گریل رو روشن می کنیم و ۵ دقیقه می گذاریم

تا رویش طلایی بشه. بعد دیگه نان خوشمزه مون آماده است و می تونیم نوش جان کنیم.

نکته مهمی که در نگهداری شورچرهی هست اینه که چون این نون خیلی زود خشک می شه باید بلافاصله بعد از اینکه از فر درآوردیم اون رو توی پارچه بگذاریم و رویش رو بپوشونیم.

این شیرینی خوشمزه رو برای نگهداری طولانی تر می تونید توی یخچال بگذارید. اما موقع خوردن حتما گرم کنید چون داغ می چسبه. شورچرهی با چای خوش عطر فوق العاده عالی می شه. حتما امتحان کنید. نوش جان

سرآشپز صورتی
منبع:niksalehi.com

By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *