سمبوسه ماهی
خوراکی مغذی برای زنگ تفریح دانش آموزان
با باز شدن مدارس، خوردن میان وعدههای سالم بیش از هر زمان دیگری ارزش پیدا میکند، زیرا آنچه به شکل آماده از بوفههای مدارس قابل خریداری است، بیش از همه دارای نمک، شکر و روغن بوده و مداومت در مصرف آنها میتواند زیانهایی را به همراه آورد.
از این رو، عادت به خوردن میان وعدههای خانگی تهیه شده از انواع گروههای غذایی (تازه و سالم) میتواند وضعیت تغذیهای مناسبی را برای این گروه سنی ایجاد کند، به خصوص اگر این میانوعدهها از منابع پروتئینی دریایی، سبزیجات تازه و غلات کامل تشکیل شده باشد.
مواد لازم (برای ۴ نفر):
ماهی آزاد ۱۸۰ گرم
جعفری و پیازچه خرد شده به میزان لازم
سیر ساطوری شده ۴ حبه
سیب زمینی آب پز متوسط ۴ عدد
فلفل دلمهای خرد شده نصف لیوان
نان لواش ۳ عدد
روغن مخصوص سرخ کردنی ۵ قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
ابتدا ماهی را با کمی نمک و آبلیمو بخارپز کنید.
ماهی و سیب زمینی پخته را رنده کنید.
سپس ماهی را با سیب زمینی مخلوط کنید و به آنها سیر، جعفری، پیازچه و فلفل دلمهای خردشده را بیفزایید.
نانهای لواشتان را نیز به ۵ مستطیل تقسیم کرده و مواد یاد شده را به شکل مثلثی داخل آنها قرار داده و بپیچید(طرز پیچیدن نان سمبوسه).
سمبوسه ها را در روغنی که از قبل داغ کردهاید، سرخ کنید.
حال غذا آماده است.
مقدار انرژی غذا:
مقدار انرژی موجود در هر یک از مواد لازم برای این غذا به شرح زیر است:
ماهی آزاد ۳۰۰ کیلوکالری
جعفری و پیازچه خرد شده ۲۵ کیلوکالری
سیر ساطوری شده ۱۰ کیلوکالری
سیب زمینی متوسط ۳۲۰ کیلوکالری
فلفل دلمهای خرد شده ۱۵ کیلوکالری
نان لواش ۴۰۰ کیلوکالری
روغن کانولا ۲۲۵ کیلوکالری
این غذا تقریباً ۱۳۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و با تقسیم آن بین۴ نفر، به هر نفر ۳۲۵ کیلوکالری انرژی خواهد رسید.
البته خوردن این غذا به همراه سس یا سالاد سبزیجات تازه به میزان انرژی یادشده حداقل ۱۰۰ کیلوکالری دیگر اضافه خواهد کرد.
سارا حسنلو
هفته نامه سلامت
منبع:www.tebyan.net