طرزتهیه سوهان

طرزتهیه سوهان

دیدگاه خود را بنویسید.

بازدید۱,۰۷۶

سوهان، از بهترین شیرینى هاى محلى ایران است که به ذائقه تمامى مردم دنیا خوشایند است، مواد اولیه این شیرینى از آرد، جوانه گندم، شکر، روغن، مغز پسته و بادام، هل و زعفران در دو نوع، لقمه اى و گل گرد تهیه مى شود.

مواد لازم:

آرد جوانه گندم ۲ قاشق سوپخوری-
آرد سفید ۱ قاشق سوپخوری-
شکر ۲۱۰ گرم-
کره ۱۶۰ گرم-
عسل ۲ قاشق غذاخوری-
بادکا ۵/۱ قاشق غذاخوری-
گلاب ۲/۱ لیوان –
زعفران ۲/۱ قاشق چایخوری –
هل ۲/۱ قاشق چایخوری –
خلال بادام و پسته ۱۵۰ گرم

طرز تهیه:

دو آرد را با هم مخلوط کرده کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد از بین برود. سپس گلاب و شکر را اضافه می نماییم مرتب هم می زنیم. به طوریکه مواد به بدنه نچسبد. مواد که کف کرده کره را افزوده بعد از کمی جوش عسل – بادکا را افزوده و حرارت را ملایم می کنیم رنگ مواد باید خرمایی شود. مواد به حالت انگشتانه می جوشد. مواد که از ظرف برگشت به روی فویل چرب شده با فاصله ریخته و خلال بادام پسته روی آن ریخته و روی آن مهر می کشیم.

سوهان براى اولین بار در قم پخته شده است، از این رو تاریخ پیدایش آن را نیز در قم باید جست وجو کرد. آنطور که در بین سوهانى هاى قدیمى قم مشهور است، تاریخ سوهان به دوره قاجاریه برمى گردد. نقل مى کنند که در دوره قاجاریه و به سال۱۲۸۵ شمسى بنا بوده است، صحن بزرگ حضرت معصومه افتتاح شود و براى این منظور پادشاه وقت رئیس ایل قاجار را به قم مى فرستد. کسبه و بازاریان قم نیز به استقبال فرستاده در بار رفته و هر کدام با خود تحفه و هدیه اى نیز مى برند، یکى از آن هدایا، حلواى قمى بوده که از طرف صنف عطار تقدیم شده بود. رئیس ایل قاجار هنگام بازگشت به تهران به تولیت حرم که میزبان وى بوده است، مى گوید: « آن حلوا، چون سوهان دل مرا صیقل داد و غذایم را هضم کرد، از این بدهید تا براى اعلیحضرت ببرم. »
بدین ترتیب، حلواى قم که در آن زمان در عطاری ها پخته مى شد، مورد توجه شاه و درباریان قرار مى گیرد و به « سوهان » شهرت مى یابد. تقاضا براى «سوهان» که دیگر خوراک شاهان شده بود، افزایش مى یابد و به مرور کارگاه هایى مستقل نیز براى پخت سوهان شکل مى گیرد. اولین کسانى که در قم سوهان پزى راه مى اندازند، سه تن از شاگردان جوان عطارى به نام، « ملاعلى عطار » بوده اند. از این رو شاید بتوان حسین سوهانى، محمدرضا صفایى و سیدمحمد عارفى را بنیانگذاران صنعت سوهان قم دانست.
از میان این افراد «حاج حسین» به شهرت رسید. سوهانى هاى قم، رمز موفقیت حاج حسین را در استفاده وى ازکره حیوانى در پخت سوهان مى دانند. این کار حاج حسین باعث شد که سوهان هایش از مرغوبیت ویژه اى برخوردار شود

منبع:iranchef.com

By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *