مواد لازم:
ماست تازه یک فنجان
خمیر دامپینگ به مقدار لازم- تعداد نفرات-
برگ گشنیز
سیر- ۲حبه
نمک
پیاز ۳ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۳ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
هویج ۲ عدد متوسط
فلفل سیاه
روغن ۱ فنجان
سیب زمینی ۳ عدد متوسط
طرز تهیه:
۱- پیازها را خرد می کنیم؛ یک سوم آن را نگاه داشته و مابقی را در میکسر ریخته تا ریز شوند.
۲- هویج ها را نیز بدین صورت خرد می کنیم و دو عدد هویج و مابقی پیازها را با هم در میکسر می ریزیم.
۳- قابلمه را روی حرارت بگذارید و روغن را در آن بریزید تا داغ شود. گوشت چرخ کرده و سیر را در آن ریخته و تفت می دهیم. سپس یک سوم پیاز را به آن اضافه کرده و نمک ، گشنیز و بقیه هویج و پیاز میکس شده را نیز به آنها اضافه می کنیم. در آخر فلفل سیاه را نیز در قابلمه ریخته و کاملا هم می زنیم تا با هم مخلوط شوند. اجاره بدهید مخلوط بدست امده کمی تفت داده شود.
۴- مواد پخته شده را در آبکش ریخته تا آب خود را از دست بدهند و کمی خنک شوند.
۵- برای آماده کردن سس: پیازها را ریز کرده و هویج و سیب زمینی ها را پس از شستن به همراه گوجه های خرد شده به آن اضافه می کنیم . مخلوط را روی گاز گذاشته و کمی روغن در آن ریخته و نمک را نیز به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا کمی بپزد. حالا ۲ فنجان آب روی سس آماده شده بریزید و بگذارید تا سس بجوشد.
۶- زمانیکه مواد خنک شد خمیرهای دامپینگ را پهن کرده و مواد مرحله اول را داخل آن می ریزیم. سپس لبه های خمیر را به هم چسبانده و به شکل دلخواه خود در می آوریم.
۷- ظرف بخار پز خود را روی گاز بگذارید تا داغ شود ، پس از آماده شدن خمیرهای دامپینگ و مخلوط داخل آنها را داخل ظرف بخارپز بگذارید تا خوب بپزد.در آخر سس آماده شده را به همراه ماست ، فلفل و کمی سیر کوبیده شده به آن اضافه می کنیم .
تهیه و ترجمه: گروه سبک زندگی نیک صالحی / زینب اسحاقیان
www.niksalehi.com