#هالاو# غذای سنتی سنندج

مواد لازم:
مواد اصلی
گوشت گوسفندی به همراه دنبه۵۰۰ گرم
نخود ۱/۲ لیوان
سبزی (جعفری،تره،اسفناج،نعنا) ۲۵۰ گرم
بلغور ۲ قاشق غذا خوری
آبغوره ۱-۲ لیوان
پیاز کوچک ۱ عدد
زردچوبه ۱ قاشق مربا خوری
روغن ۲ قاشق غذا خوری
سبوس گندم ۱ قاشق غذا خوری
نمک ۱-۲ قاشق چای خوری

طرز تهیه هالاو:

زمان تهیه ۳۰ دقیقه
زمان پخت ۷۰ دقیقه
۱
ابتدا پیاز رو ریز خورد کرده و در روغن تفت می دیم.
۲
گوشت رو اضافه کرده و اجازه میدیم مقداری با پیاز حرارت ببینه. بهتره همراه گوشت به اندازه نصف قوطی کبریت دنبه هم بریزیم.
۳
نخودها رو که ۲۴ ساعت خیس خورده اند به گوشت اضافه میکنیم.آب جوش رو به اندازه ای که مقدار کمی روی گوشت رو بگیره میریزیم و میگذاریم گوشت و نخود بپزه.
۴
بعد از پخت گوشت و نخود، سبزی ها رو که در حد سبزی آش خورد کردیم به همراه بلغور و سبوس ونمک اضافه میکنیم.
۵
بعد از پختن سبزی و بلغور؛ آبغوره رو می ریزیم و میزان آبغوره بستگی به ذائقه خودتون داره اگر ترش تر دوست داشتید بیشتر بریزید.
۶
در مرحله آخر دنبه رو داخل کاسه ای گذاشته و زردچوبه میزنیم و با گوشتکوب میکوبیم و به غذا اضافه میکنیم. و اجازه میدیم مقداری بپزه تا غذا جا بیفته.
سایر نکات :
هالاو
✔دوستان گلم برای مقدار سبزی؛ من همیشه نیم کیلو از مغازه میگیرم و استفاده میکنم. مقدار نعناع به نسبت بقیه کمتر باشه.
✔میتونید چند تا بادمجان سرخ کنید و همرا گوشت سرو کنید. چون جزو دستور اصلی غذا نبود من تو نکات گفتم ولی کنار این غذا خیلی خوشمزه میشه.
✔آبغوره رو بتدریج اضافه کنید و بچشید تا مزه دلخواهتون به دست بیاد.
✔در فصل گوجه سبز میتونید به جای آبغوره از گوجه سبز ترش (یا اینکه از ترکیب هردو) استفاده کنید. که در این صورت گوجه سبزها رو جداگانه پخته و به صورت رب درمیاریم _یعنی بعد از پخت از صافی رد کرده و هسته وپوستش رو جدا می کنیم_
منبع:sarashpazpapion.com

By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *