پیش از این در فست فود طرز تهیه چند نوع یخ در بهشت را آموزش داده ایم. این یخ در بهشت شکلاتی عسلی از این لحاظ که با میوه تهیه نمی شود از انواع دیگر یخ در بهشت متفاوت است و شاید به اندازه یخ در بهشت های میوه ای در برطرف کردن عطش مؤثر نباشد اما با اینحال یک نوشیدنی تابستانی دلچسب و گواراست.
مواد اولیه یخ در بهشت شکلاتی عسلی:
عسل ۱/۲ پیمانه
شیر ۱/۲ پیمانه
خامه ترش (یخ زده- برای تزئین) ۱ قاشق
خامه ترش ۱/۲ پیمانه
بستنی شکلاتی ۵۰۰ گرم
روغن بادام ۱/۴ قاشق چایخوری
طرز تهیه یخ در بهشت شکلاتی عسلی:
تمامی مواد را باهم در درون مخلوط کن بریزید و باهم مخلوط کنید.
خواص کاکائو
ترکیب های موجود در کاکائو می توانند در کاهش فشارخون موثر باشند.کاکائو به عنوان دارویی انرژیبخش، شادیآفرین و تقویتکننده قلب نیز شناخته میشود.
محققان دانشگاه مهندسی شیمی و بیوتکنولوژی دانشگاه کمبریج، شکلات و کاکائو را از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار دادهاند. به عنوان مثال، کاکائوی تلخ حاوی مواد شیمیایی چون فلاوونوئیدها و تئوبرومین است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد و میزان کلسترول خون را کم میکند. آنها در بررسیها نشان دادند که کاکائوی شیری و معمولی با وجود مواد مفیدی که دارند، حاوی مقادیر بالایی شکر هستند که بخش مفید آن را تحتتاثیر قرار میدهد، از این رو، توصیه میکنند افراد برای بهرهمندی هر چه بیشتر از فواید کاکائو، نوع تلخ آن را مصرف کنند که فاقد قند بوده یا قند بسیار پایینی دارد.
ولی با وجود این، محققان بر این باورند که مصرف روزانه یک تکه کاکائو میتواند سلامتی بدن را تضمین کند و نیاز مراجعه به پزشک را تا حد بسیار بالایی کاهش دهد. ازجمله فواید شکلات و کاکائو برای بدن میتوان به کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی، جلوگیری از خطر آفتابسوختگیهای شدید، تقویت حافظه به دلیل فلاوونوئید موجود در آن، ایجاد حس آرامش و تحریککننده اشتها اشاره کرد. مصرف کاکائو بهخصوص در سالمندانی که دچار تصلب شرایین و گرفتگیهای عروق میشوند، میتواند موثر بوده و پمپاژ قلب را تقویت کند. در واقع، عملکرد قلب و عروق در سالمندانی که از رژیم غذایی سرشار از فلاوونوئید مصرف میکنند، به مراتب کمتر بوده و کاکائو نیز ازجمله موادی است که مقدار بالایی از این ماده را در خود دارد.
در واقع، تاثیر شگفتانگیز کاکائو را روی سلامت قلب و عروق نمیتوان نادیده گرفت بهطوری که محققان در مطالعات خود به نتایج جالبی دست یافتند که نشان میدهد افرادی که مصرف روزانه کاکائو را در دستور کار رژیم غذایی خود دارند، نسبت به سایر افراد تا حد قابل ملاحظهای کمتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون قرار میگیرند. کاکائوی تلخ سرشار از موادی موسوم به «تئوبروما» است که نوعی آنتیاکسیدان بوده و فواید خاص خود را دارد و محققان اثر آن را روی سلولهای قلبی و عروق خونی به وضوح کشف کردهاند. کاکائوی تلخ با خلوص ۷۰ تا ۸۰ درصدی، کالری نسبتا پایینی دارد و در مقایسه با کاکائوهای شیری و معمولی کالری آن به مراتب کمتر است و پزشکان مصرف آن را توصیه میکنند. مصرف کاکائوی تلخ خطر بروز بیماری عروق محیطی را افزایش میدهد. این بیماری جریان خون را به دستها و پاها کاهش میدهد و فرد مبتلا غالبا از گرفتگیهای دردناک حین راه رفتن و ورزش کردن رنج میبرد. بررسیها نشان میدهد مبتلایان به این بیماری که روزانه ۴۰ گرم کاکائوی تلخ استفاده میکنند، عملکرد ماهیچههای آنها در راه رفتن ۱۱ درصد بهبود داشته و ۱۵ درصد طولانیتر از سایر مبتلایان قادر به راه رفتن هستند.
علاوهبر این، مصرف کاکائوی تلخ با کاهش فشار خون ارتباط مستقیم دارد. به عبارت دیگر، مصرف مداوم کاکائوی تلخ میتواند فشار خون بالا را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. همچنین مطالعات صورت گرفته توسط محققان فنلاندی حاکی از آن است که این ماده مغذی میتواند خطر بروز سکته قلبی را در افراد در معرض خطر و افرادی که دچار تصلب شرایین هستند، کاهش دهد. احتمال بروز سکته در کسانی که در طول هفته ۶۳ گرم کاکائوی تلخ میخورند تا حدود ۲۰ درصد کاهش مییابد. از سوی دیگر، مبتلایان به کلسترول بالا که از کاکائوی تلخ استفاده میکنند، مقدار این چربی مضر در بدن آنها تا ۱۲ درصد کم میشود و از سوی دیگر، کلسترول خوب HDL خون بالا میرود که درنهایت سلامت قلب و عروق را به دنبال دارد.
کاکائو و میگرن
با توجه به فواید فراوانی که این ماده خوشمزه دارد، پزشکان توصیه میکنند افرادی که مستعد ابتلا به سردردهای میگرنی هستند، نباید از این ماده محرک استفاده کنند. کاکائو به خودی خود عامل مستعدی برای شروع سردردهای میگرنی به شمار میرود.
خواص عسل
عسل به طور طبیعی شامل ترکیبات مفید و آنزیم هایی است که مصارف سلامتی و پزشکی ا دارد احتمالا به همین علت از آن به عنوان یک معالجه سنتی در طی تاریخ بکار می رود. این روزها عسل هنوز هم یک غذای مفیدی است و حتی در بعضی از بیمارستان ها به عنوان یک معالجه پزشکی برای زخم بکار می رود. با این حال، این منفعتهای سلامتی خاص مربوط به عسل غیر پاستوریزه می باشد.
عسلی که شما در فروشگاه های مواد غذایی پیدا می کنید بیشتر عسل های پردازش شده است. گرمایش به بهبود رنگ و بافت و حذف هر گونه تبلور ناخواسته ی عسل کمک می کند و بسیاری از آنتی اکسیدان ها و باکتری ها مفید نیز در این فرآیند حذف یا تخریب می شوند.
اگر شما علاقه مند و در تلاش برای پیدا کردن عسل خام هستید آن را از یک تولید کننده محلی مورد اعتماد خرید کنید. در این مقاله بررسی برخی از فواید سلامتی عسل خام ارائه می شود.
عسل خام منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها
عسل خام حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام ترکیبات فنلی است. برخی از انواع عسل دارای آنتی اکسیدان هایی همانند بسیاری از میوه ها و سبزیجات می باشند. آنتی اکسیدان ها به محافظت از بدن شما از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند.
رادیکال های آزاد به روند پیری کمک می کنند و همچنین ممکن است به توسعه بیماری های مزمن مانند سرطان و بیماری های قلبی کمک کنند. مطالعات نشان می دهد که پلی فنول های موجود در عسل ممکن است در جلوگیری از بیماری های قلبی نقش داشته باشند.
عسل خام خواص ضد باکتری و ضد قارچ دارد
عسل خام می تواند قارچ و باکتری های ناخواسته را بکشد. و عسل طبیعی حاوی پراکسید هیدروژن یک ضد عفونی کننده است. چندین بیمارستان در اروپا از عسل Manuka برای مبارزه با استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA )، یک نوع عفونت استاف باکتریایی مقاوم شده به آنتی بیوتیک ها استفاده کرده اند. اثر بخشی عسل به عنوان یک ضد باکتری و یا قارچ بستگی به نوع عسل دارد.
عسل سبب بهبود زخم می شود
عسل Manuka نیز برای درمان زخم در محیط های پزشکی استفاده می شود چرا که آن قاتل موثر میکروب است. محققان معتقدند دلیل آن این است که عسل دارای خواص ضد باکتریایی اضافی علاوه بر پراکسید هیدروژن طبیعی است.
مطالعات نشان می دهد که عسل Manuka می تواند زمان بهبود را افزایش و سبب کاهش عفونت در زخم شود. با این حال، عسل مورد استفاده در محیط های بیمارستان دارای درجه پزشکی است به این معنی که آن ایمن و استریل است. شما نباید انتظار درمان برای صدمات، با عسلی که از یک فروشگاه مواد غذایی خریداری شده، داشته باشید.
عسل پر از مواد مغذی گیاهی است
مواد مغذی گیاهی ترکیبات موجود در گیاهان که به حفاظت از گیاه در برابر آسیب کمک می کند. به عنوان مثال، برخی ممکن است سبب دور کردن حشرات و یا سپری برای گیاه در برابر اشعه UV است.
مواد مغذی گیاهی هر دو مزایای آنتی اکسیدان و ضد التهاب را دارد و به شما به حفظ سلامت خوب کمک می کند. از آنجا که عسل از گیاهان ساخته شده است همچنین دارای مواد مغذی گیاهی است. این مواد مغذی با ارزش منحصر به عسل خام هستند و وقتی که عسل به شدت پردازش شود ناپدید می شوند.
عسل به مسائل مربوط به دستگاه گوارش کمک می کند
عسل گاهی اوقات برای درمان مسائل گوارشی مانند اسهال استفاده می شود هر چند تحقیقات زیادی که، اثر کارآمدی آن را نشان دهد وجود ندارد. با این حال، ثابت شده است که برای درمان هلیکوباکتر پیلوری ( H. پیلوری )، یک علت شایع زخم های گوارشی موثر است. زخم های گوارشی در معده و یا دستگاه گوارش رخ می دهد. گفته شده است که خوردن ۱ – ۲ قاشق چای خوری عسل با معده خالی به تسکین درد و فرایند درمان کمک می کند.
عسل به آرام کردن گلودرد کمک می کند
آیا یک سرماخوردگی دارید؟ سعی کنید یک قاشق مربا خوری از عسل استفاده کنید. عسل یک درمان قدیمی گلودرد است. سعی کنید آن را با لیمو به چای داغ اضافه کنید. همچنین به عنوان یک سرکوب کننده سرفه اثر می کند.
تحقیقات نشان می دهد که عسل مانند دکسترومتورفان، داروی شایع ضد سرفه موثر است در درمان سرفه فقط یک یا دو قاشق چای خوری از آن را مستقیم بخورید.
آیا در عسل خطری نیز وجود دارد؟
علاوه بر باکتری های مفید و مواد مغذی، عسل خام همچنین می تواند باکتری های مضر مانند بوتولیسم را حمل کند. این امر به ویژه برای نوزادان خطرناک است بنابر این شما هرگز نباید عسل خام را به نوزادان کمتر از یک سال سن بدهید.
بوتولیسم گاهی سبب علایمی شبیه به مسمومیت غذایی مانند ( حالت تهوع، استفراغ، تب ) در بزرگسالان می شود. اگر شما تجربه هر یک از این علائم را بعد از خوردن عسل خام دارید با پزشک خود مشورت کنید.
منابع:
سوران
دکتر سلام
فست فود