شیرینی گردو روسی

شیرینی گردو روسی

مواد لازم برای خمیر :
کره یا مارگارین: ۱۰۰ گرم
آرد : ۲ لیوان
بکینگ پودر : یک چهارم قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
وانیل : یک چهارم قاشق چایخوری

پودر شکر : ۱ قاشق سوپخوری
ماست : ۱۲۵ گرم
کاکائو: یک دوم قاشق چایخوری
کفگیرک یا قالب مخصوص شیرینی گردوی روسی

مواد لازم برای پُر کردن داخل گردو:
کرم کاستارد شکلاتی یا حلوا یا مغز بادام یا عسل یا گردو : به دلخواه

طرز تهیه :

کره نرم شده را با آرد و بکینگ پودر در کاسه ای بریزید و با همزن برقی خوب مخلوط کنید تا به صورت دانه های ارزن درآید
زرده های تخم مرغ ، وانیل و پودر شکر را که جداگانه کمی با چنگال مخلوط شده اند و ماست و کاکائو را به آرد بیفزایید و با تیغه مارپیچ همزن برقی با دور متوسط مخلوط کنید.
خمیر که باید بسیار لطیف باشد و به دست نچسبد را داخل کیسه فریزر بگذارید و ۲ تا۳ ساعت در یخچال بگذارید .
بعد از این مدت خمیر را از یخچال درآورید و از آن گلوله هایی به اندازه دوبرابر فندق درست کنید و داخل نایلون بگذارید .
قالب مخصوص را روی شعله ملایم بگذارید تا داغ شود. داخل هر فرورفتگی قالب ، یک عدد گلوله خمیر قرار دهید و در قالب را ببندید و هر چند ثانیه یک بار قالب را پشت ورو کنید تا دو طرف خمیر یکسان بپزد و کمی برشته شود.
سپس در قالب را باز کنید و خمیر های پخته شبیه پوسته گردو را از قالب خارج کنید . نا صافی های دور شیرینی ها را با قیچی برش بزنید.
بعد هر دو عدد پوسته را با هم بردارید و داخل هر کدام را با حلوا یا کرم شکلاتی یا مغزی بادام پُر کنید و دو کفه گردو را به هم چفت کنید.
می توان داخل هر پوسته گردو، یک تکه مغز گردوی آغشته به عسل قرار داد و به لبه دو گردو نیز عسل بمالید تا به هم بچسبند.

طرز تهیه کرم کاستارد شکلاتی :
برای تهیه کرم کاستارد ۲ عدد زرده تخم مرغ را با یک چهارم قاشق چایخوری وانیل و ۱۰۰ گرم شکر با هم مخلوط کرده و با همزن بزنید.
سپس نصف پیمانه نشاسته ذرت را به همراه ۱۵۰ میلی لیتر شیر به زرده ها اضافه کرده و با همزن بزنید. بعد ۵۰۰ میلی لیتر شیر را در یک ظرف بریزید و بگذارید روی شعله ملایم به جوش آید ، آن را به مایه فوق اضافه کرده و با مفتول مدام مخلوط کنید . وقتی که غلیظ شد ، ۱ قاشق چایخوری آب لیموترش و ۱ قاشق چایخوری پوست لیموترش یا پوست پرتقال رنده شده را به همراه ۳۰ گرم کره به مخلوط فوق اضافه کرده و هم بزنید و به ظرف دیگری منتقل کرده و هم بزنید و به ظرف دیگری منتقل کرده به مدت ۳ تا ۴ دقیقه خوب با همزن بزنید . کمی که خنک شد ، مخلوط ۲۰۰ گرم شکلات خرد شده و ۲ قاشق سوپخوری روغن مایع ذوب شده را به کرم اضافه کرده و با همزن بزنید سپس استفاده کنید.

نکته :
۱) در تهیه کرم کاستارد به جای نصف مقدار نشاسته ذرت ، از پودر کاستارد آماده نیز می توانید استفاده کنید.
۲) مغزی بادام ، همان مغزی باقلوا است با این تفاوت که مغزی باقلوا کاملاً خشک است ولی برای این دستور باید مواد با گلاب به صورت خمیر چسبنده درآید ، سپس داخل پوسته های گردو قرار گیرد. در این صورت باید به ۱۰۰ گرم پودر شکر و ۱۵۰ گرم پودر بادام مقداری گلاب زد تا به صورت خمیر در آید.
منبع:مجله هنر آشپزی سرکار خانم کاوه

By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *