شیرینی گردو روسی
مواد لازم برای خمیر :
کره یا مارگارین: ۱۰۰ گرم
آرد : ۲ لیوان
بکینگ پودر : یک چهارم قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
وانیل : یک چهارم قاشق چایخوری
پودر شکر : ۱ قاشق سوپخوری
ماست : ۱۲۵ گرم
کاکائو: یک دوم قاشق چایخوری
کفگیرک یا قالب مخصوص شیرینی گردوی روسی
مواد لازم برای پُر کردن داخل گردو:
کرم کاستارد شکلاتی یا حلوا یا مغز بادام یا عسل یا گردو : به دلخواه
طرز تهیه :
کره نرم شده را با آرد و بکینگ پودر در کاسه ای بریزید و با همزن برقی خوب مخلوط کنید تا به صورت دانه های ارزن درآید
زرده های تخم مرغ ، وانیل و پودر شکر را که جداگانه کمی با چنگال مخلوط شده اند و ماست و کاکائو را به آرد بیفزایید و با تیغه مارپیچ همزن برقی با دور متوسط مخلوط کنید.
خمیر که باید بسیار لطیف باشد و به دست نچسبد را داخل کیسه فریزر بگذارید و ۲ تا۳ ساعت در یخچال بگذارید .
بعد از این مدت خمیر را از یخچال درآورید و از آن گلوله هایی به اندازه دوبرابر فندق درست کنید و داخل نایلون بگذارید .
قالب مخصوص را روی شعله ملایم بگذارید تا داغ شود. داخل هر فرورفتگی قالب ، یک عدد گلوله خمیر قرار دهید و در قالب را ببندید و هر چند ثانیه یک بار قالب را پشت ورو کنید تا دو طرف خمیر یکسان بپزد و کمی برشته شود.
سپس در قالب را باز کنید و خمیر های پخته شبیه پوسته گردو را از قالب خارج کنید . نا صافی های دور شیرینی ها را با قیچی برش بزنید.
بعد هر دو عدد پوسته را با هم بردارید و داخل هر کدام را با حلوا یا کرم شکلاتی یا مغزی بادام پُر کنید و دو کفه گردو را به هم چفت کنید.
می توان داخل هر پوسته گردو، یک تکه مغز گردوی آغشته به عسل قرار داد و به لبه دو گردو نیز عسل بمالید تا به هم بچسبند.
طرز تهیه کرم کاستارد شکلاتی :
برای تهیه کرم کاستارد ۲ عدد زرده تخم مرغ را با یک چهارم قاشق چایخوری وانیل و ۱۰۰ گرم شکر با هم مخلوط کرده و با همزن بزنید.
سپس نصف پیمانه نشاسته ذرت را به همراه ۱۵۰ میلی لیتر شیر به زرده ها اضافه کرده و با همزن بزنید. بعد ۵۰۰ میلی لیتر شیر را در یک ظرف بریزید و بگذارید روی شعله ملایم به جوش آید ، آن را به مایه فوق اضافه کرده و با مفتول مدام مخلوط کنید . وقتی که غلیظ شد ، ۱ قاشق چایخوری آب لیموترش و ۱ قاشق چایخوری پوست لیموترش یا پوست پرتقال رنده شده را به همراه ۳۰ گرم کره به مخلوط فوق اضافه کرده و هم بزنید و به ظرف دیگری منتقل کرده و هم بزنید و به ظرف دیگری منتقل کرده به مدت ۳ تا ۴ دقیقه خوب با همزن بزنید . کمی که خنک شد ، مخلوط ۲۰۰ گرم شکلات خرد شده و ۲ قاشق سوپخوری روغن مایع ذوب شده را به کرم اضافه کرده و با همزن بزنید سپس استفاده کنید.
نکته :
۱) در تهیه کرم کاستارد به جای نصف مقدار نشاسته ذرت ، از پودر کاستارد آماده نیز می توانید استفاده کنید.
۲) مغزی بادام ، همان مغزی باقلوا است با این تفاوت که مغزی باقلوا کاملاً خشک است ولی برای این دستور باید مواد با گلاب به صورت خمیر چسبنده درآید ، سپس داخل پوسته های گردو قرار گیرد. در این صورت باید به ۱۰۰ گرم پودر شکر و ۱۵۰ گرم پودر بادام مقداری گلاب زد تا به صورت خمیر در آید.
منبع:مجله هنر آشپزی سرکار خانم کاوه