طرز تهیه آش جو سادهطرز تهیه آش جو ساده

طرز تهیه آش جو ساده

دیدگاه خود را بنویسید.

بازدید۶۸

طرز تهیه آش جو ساده لعاب دار و خوشمزه مجلسی با کشک یزدی برای دو نفر ۲ نفر ، دستور پخت آش جو با قلم گوساله و جو پرک و گندم برای ۴ نفر

به گزارش مونس به نقل از هارنیکا ، آش جو یک از آش های خوشمزه و پرطرفدار ما ایرانیان است. این آش سنتی یکی از ساده ‌ترین آش ها به شمار می رود اما در عین حال بسیار مقوی و پر خاصیت است. آش جو مانند آش رشته از جمله غذاهایی است که در ایران برای نذری دادن آن را درست می کنند و مواد اصلی تشکیل دهنده آن حبوبات و سبزی آش هستند. آش جو در جاهای مختلف کشور روش‌های پخت متفاوتی دارد. مثلا آش جو را می‌ توان با گوشت و حتی بدون گوشت درست کرد. یا نمونه های دیگری مثل آش جو با جو پرک، آش جو با سیرابی، آش جو با سبزی خشک.

مواد لازم برای تهیه آش جو با کشک :

سبزی آش ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط ۳ عدد
جو پوست کنده ۱ پیمانه
نخود خام یک دوم پیمانه
لوبیا خورشتی خام یک دوم پیمانه
آب قلم گوسفند ۴ پیمانه
نمک و زردچوبه به میزان لازم
آرد ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم
کشک غلیظ نصف پیمانه

مراحل دستور پخت آش جو :

۱٫ در ابتدا برای شروع کار نخود، لوبیا و جو را از چند ساعت قبل جداگانه با مقداری آب خیس می کنیم. برای جو حدود دو ساعت خیس خوردن کافی است. بعد از خیس شدن، هر کدام را جداگانه روی حرارت می گذاریم تا پخته و آبپز شوند.

۲٫ حالا برای پخت آش، ابتدا پیازها را خلالی خرد می کنیم و در یک قابلمه با مقداری روغن روی حرارت می گذاریم تا سرخ شود. بعد اینکه پیازها طلایی شد، مقداری نمک و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و کمی با پیازداغ تفت می دهیم.

۳٫ در ادامه سبزی آش را که از قبل ساطوری خرد کردیم، به همراه حبوبات پخته شده به قابلمه اضافه می کنیم و مقداری هم آب و آب قلم می ریزیم تا با هم بجوشند و پخته شوند. فقط گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.

۴٫ در این فاصله که آش در حال پخت هست، یک عدد پیاز را با مقداری روغن سرخ کرده و بهش نعنا خشک اضافه می کنیم. وقتی که آش پخته شد، پیاز و نعنا داغ را همراه با کشک به آش اضافه می کنیم.

۵٫ در انتهای پخت هم برای اینکه آش لعابدار شود، ۲ قاشق آرد و مقداری زعفران را در کمی روغن داغ تفت داده و به آش اضافه کنید تا هم مزه بسیار خوبی پیدا کند و هم لعابدار شود.

۶٫ بعد از ریختن آرد، آش که کمی جوشید و قوام آمد، از روی حرارت برمی داریم و در ظرف می ریزیم. می توانید مقداری از پیاز و نعنا داغ را نگه دارید و در انتها روی آش را تزیین کنید.

منبع:harnika.ir

By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *