طرز تهیه املت سبز اسپانیایی
اسپانیاییها املتشان را غرق سبزیجات میکنند.
امروز به سراغ اسپانیاییها و عادتهای غذاییشان رفتهایم؛ مردمی که علاقه فراوانی به تخممرغ دارند و انواع املت از رایجترین غذاهایشان است. این مردم عاشق غذا خوردن هستند و به آن اهمیت زیادی میدهند…
ما املت سبزی آنها را انتخاب کردهایم و به شما توصیه میکنیم برای صبحانه در یک روز جمعه آن را بپزید و در کنار سایر اعضای خانوادهتان از طعم دلپذیرش لذت ببرید.
عادتهای غذایی اسپانیاییها
اسپانیاییها افراد سختکوشی هستند و عقیده دارند باید خوب غذا بخورند تا در طول روز انرژی کافی داشته باشند.
صبحانه یکی از مهمترین وعدههای غذایی آنهاست. صبحانه اسپانیایی شامل یک قهوه غلیظ ، تلخ و البته بسیار داغ و نانهای تست آغشته شده به کره و انواع مرباها یا گاهی ژامبون و کمی پنیر است. اسپانیاییها مثل معروفی دارند که اهمیت وعده صبحانه را در آن نشان میدهد. آنها میگویند: «باید صبحانه را مثل یک پادشاه خورد، ناهار را مثل یک وزیر و شام را مثل یک فرد معمولی.» از دیگر نوشیدنیهای صبحانهشان هاتچاکلت یا همان شکلات داغ همراه با کمی شیر یا یک لیوان آبمیوه به خصوص آبپرتقال تازه است.
مصرف میان وعده، عادت دیگر غذایی اسپانیاییها است. آنها حدود ساعت ۱۱، یک نان تست که داخلش هر چه تمایل دارند گذاشتهاند، (کمی تن ماهی یا کمی گوشت سرخشده گرفته تا پنیر و سبزی) میخورند. «اردوور» یا همان پیشغذا که بیشتر از نانهای تست کوچک حاوی میگو همراه با پودر سیر یا سیبزمینی سرخشده طعمدار (فلفل و نمک) و سس مخصوص تشکیل شده است، یک میان وعده دیگر آنهاست.
گوجهفرنگی از سبزیهایی است که به دلیل بتاکاروتن و ویتامین C فراوان، میتواند به افزایش جذب آهن موجود در غذا کمک کند
وعده ناهار بین ساعت ۱۳ تا ۱۵:۳۰ خورده میشود. ابتدا یک پیشغذا که معمولاً یکی از پرطرفدارترین غذاهای اسپانیایی است، صرف میشود یعنی سوپ سبزی یا سوپ دریایی.
غذای اصلی متشکل از غذاهای دریایی انواع میگو، ماهی، گوشت مرغ یا بره است که به صورت برشته و کبابی خورده میشوند. البته در کنار غذای اصلی، حتماً ظرف بزرگی از سالاد که بیشتر از کاهو، کلم بروکلی و کلمپیچ با رنگینکمانی از گوجهفرنگیهای ریز، ذرت، زیتون و گاهی پیاز درست شده است، وجود دارد که اغلب با سرکه بالزامیک مزهدار میشود. نان نیز عضو جدانشدنی سفره اسپانیاییهاست، آنها نان را همراه روغن زیتون، کمی آبلیمو و سس، با غذایشان میخورند. بعد از این ناهار سنگین، میوههای تازه، بستنی و کرم کارامل صرف میکنند.
شام مختصرترین وعدهی غذایی آنهاست و بیشتر غذاهایی است که با نان میل میشوند.
مـواد لازم برای ۴ نفر
سیبزمینی متوسط ۲ عدد ۱۶۰ کیلوکالری
پیاز خرد شده ۵/۰ لیوان ۱۵ کیلوکالری
فلفل دلمهای خرد شده ۵/۰ لیوان ۱۵ کیلوکالری
گوجهفرنگی خرد شده ۱ لیوان ۲۵ کیلوکالری
قارچ خردشده ۲ لیوان ۲۵ کیلوکالری
تخممرغ ۵ عدد ۵۰۰ کیلوکالری
پنیر موزارلا ۳ ورق ۱۰۰ کیلوکالری
روغن کنجد ۱ قاشق غذاخوری ۹۰ کیلوکالری
پودر سیر، نمک، آویشن و فلفل سیاه به میزان دلخواه ۰ کیلوکالری
طـرز تـهـیـه
* فر را روی دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت بگذارید تا داغ شود.
* سیبزمینیها را آبپز و خرد کنید و در تابه بریزید.
* پیاز خردشده را نیز اضافه و با هم سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآیند.
* در یک ظرف جداگانه، تخممرغها را بشکنید و با همزن بزنید.
* حالا نمک، پودر سیر، فلفل و پنیر موزارلا را اضافه کنید و به مدت ۳ دقیقه حرارت دهید.
* گوجهفرنگی و فلفل دلمهای را هم به صورت نگینی خرد کنید و به این مخلوط بیفزایید و محتویات ظرف اول را که شامل سیبزمینی و پیاز بود، اضافه کنید و آویشن را روی تمام سطح آن بپاشید.
* حالا تمام محتویات را در یک تابه نچسب بریزید و داخل فر قرار دهید.
* بعد از ۱۰ دقیقه، قسمت بالای فر را روشن کنید و اجازه دهید تا روی آن نیز برشته شود.
* املت اسپانیایی شما آماده خوردن است.
مـقـدار کـالـری
این غذا ۹۳۰ کیلوکالری انرژی دارد و اگر آن را به ۴ قسمت تقسیم کنید، هر کدام دارای بیش از ۲۳۰ کیلوکالری انرژی خواهد بود. خوردن نان با این غذا بر میزان کالری دریافتی میافزاید.
تخم مرغ
منبع:tebyan.net