طرز تهیه بولامه یا بولاماق

طرز تهیه بولامه یا بولاماق

دیدگاه خود را بنویسید.

بازدید۳۱

بولامه یا بولاماق یکی از غذا‌های محلی استان گلستان و قوم ترکمن است، که جزئی از فرهنگ و آداب و رسوم این مردم نیز محسوب می‌شود.

بولامه غذایی تقریبا شبیه هلیم است که با برنج، روغن حیوانی و شکر طبخ می‌شود. در رسوم مردم ترکمن و قسمتی از گلستان بعد از زایمان و در هفتمین روز به دنیا آمدن نوزاد، مراسمی برپا

می‌شود، که در آن فقط بانوان حضور دارند. در این مراسم بولامه را به عنوان ولیمه می‌پزند.

البته این خوراک خوشمزه را در طی روز‌های سرد زمستان نیز می‌پزند و در وعده صبحانه میل می‌نمایند. بولامه را گاهی با نیشکر هم طبخ می‌کنند. مردم محلی بر این باورند خوردن بولامه در روز‌های

سرد زمستان باعث تقویت بدن در برابر سرما می‌شود. لازم به ذکر است پخت این خوراک ساده کمی سخت و نیازمند صبر بالایی است، همچنین غذایی با نام بولاماق کاچی نیز وجود دارد که شبیه

بولامه است اما، با آرد و زردچوبه تهیه می‌شود.

مواد لازم :

شکر : ۴ پیمانه.
روغن حیوانی یا مخلوط روغن و کره : به میزان لازم.
برنج نیم دانه : ۲ پیمانه.
خلال پسته و بادام برای تزیین : به میزان لازم.

طرز تهیه بولامه یا بولاماق :

ابتدا برنجی را که از یک روز قبل خیس کرده ایم را در روغن سرخ می کنیم. سپس ، برنج سرخ شده را حدود ۸ ساعت با آب فراوان می جوشانیم. در انتها باید برنج کاملا له شده و روغن موجود در

دیگ به خورد برنج برود. سپس ، شکر را به غذا اضافه کرده و اجازه می دهیم تا کاملاٌ حل شود. بعد از مدتی که بولامه جا افتاد آن را در ظرف مورد نظر کشیده و با خلال بادام و پسته تزیینش می کنیم.

منبع:تابناک

By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *