;

مواد لازم :

گندم ۱ کیلو
آرد گندم ۳الی ۴ کیلو
بادام یا فندق یا پسته با پوست به میزان لازم

طرز تهیه سمنو :
گندم نقره ای شده را چرخ کرده سپس آن را در ظرفی ریخته مقداری آب روی آن می ریزم و خوب مخلوط می کنیم . از صافی رد کرده مواد موجود در صافی را بین دو دست فشار داده تا کاملاً شیره آن خارج شود . آرد را در ظرفی ریخته شیره گندم تهیه شده را بتدریج به آرد اضافه کرده و هم می زنیم بطوری که گلوله نداشته باشد .

(باید توجه داشت که مقدار شیره در حدی باشد که مایه را کاملاً رقیق کند) روی حرارت قرار داده و مایه را کاملاً هم می زنیم تا زمانی که به جوش آید و غلیظ شود . این مایه باید مرتب هم زده شود زیرا سمنو زود ته می گیرد. آنقدر زدن را ادامه می دهیم تا اب آنکاملاً تبخیر شده و به شکل حلوا در آید و رنگ آن کمی سرخ شود (باید متذکر شویم که در سمنو شکر یا روغن اضافه نمی شود , زیرا جوانه گندم بطور طبیعی مقداری شیرین و چربی دارد) مجدداً بتدریج مقداری آب به مسنو اضافه کرده ,هم می زینیم تا گلوله نشود و مایه یکدست و رقیق شود.

حرارت را ملایم نموده وگاهی آن را هم می زنیم تا زماین که کاملاً غلیظ شودو به صورت سمنو در آید . در آخر پسته یا فندق یا بادام با پوست رادر سمنو ریخته بعد از بیست الی سه دقیقه حرارت را خاموش کرده و مورد استفاده قرار می دهیم . قابل ذکر است که این غذای سنتی ایرانی برای کودکان بسیار مفید و مغذی می باشد .

منبع:.beytoote.com


By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.