دستور این غذا را از ماهنامه هنر آشپزی (شماره ۵۷ – تیر ۱۳۸۸) برداشتم و کمی در آن تغییر هم دادم. قیمه افغانی مثل قیمه خودمان هست با این تفاوت که به جای گوشت تکه ای گوسفند از گوشت قلقلی استفاده می شود. برای افرادی که گوشت گوسفند را دوست ندارند، می تواند جایگزین خوبی باشد.
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده …………………………………………………….. ۳۵۰ گرم
لپه ……………………………………………………………………… ۱۰۰ گرم
پیاز ……………………………………………………………………… ۳ عدد درشت
آب ………………………………………………………………………. ۳ یا ۴ لیوان
رب گوجه ………………………………………………………………. ۲ قاشق غذاخوری
سیب زمینی ………………………………………………………….. ۲ عدد
لیمو عمانی …………………………………………………………… ۴ عدد
زعفران ………………………………………………………………… به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین …………………………………….. به میزان لازم
هل کوبیده …………………………………………………………….. ۱ عدد
روغن …………………………………………………………………… به میزان لازم
طرز تهیه:
لپه ای را که قبلا در آب خیسانده ایم، می گذاریم تا بپزد. دو تا از پیازها را نگینی خرد کرده و تفت داده و رب گوجه و ادویه جات و هل و زعفران دم کرده را به آن اضافه کرده و لپه پخته شده و آب را نیز اضافه می کنیم و می گذاریم تا آب جوش بیاید. یک عدد پیاز را رنده کرده و گوشت چرخ کرده و ادویه جات را هم به آن افزوده و ورز می دهیم و به صورت توپ های کوچک و قلقلی در آورده و به آب خورشت یکی یکی و به نحوی که روی هم نیفتند، اضافه کرده و تا سفت نشده اند، خورشت را به هم نمی زنیم و بعد از افزودن لیمو عمانی می گذاریم تا قلقلی ها بپزد و خورشت جا بیفتد.
سیب زمینی ها را نیز خلالی کرده و سیب زمینی های سرخ شده را در هنگام سرو غذا روی خورشت می ریزیم.
منبع:cookery.persianblog.ir