متأسفانه این روزها استفاده از غذاهای چرب و سرخ‌کردنی و فست‌فودهای سرشار از روغن، رواج زیادی بین مردم پیدا کرده است.
این در حالی است که با سرخ‌کردن، دمایی بالاتر از ۱۵۰درجه سانتی‌گراد به ماده غذایی ما وارد می‌شود که همین مسئله بخش عمده‌ای از ویتامین‌ها، املاح، مواد معدنی و حتی آنزیم‌های مفید و اساسی خوراکی‌های مغذی را از بین می‌برد. علاوه بر اینها، سرخ‌کردن مواد غذایی باعث می‌شود که آنها دیرهضم‌تر از حالت طبیعی بشوند و سیستم گوارشی را برای هضم، به زحمت بیندازند. به‌همین‌خاطر هم ما می‌‌خواهیم غذایی خوشمزه و هیجان انگیز را که بدون روغن پخته می‌شود به سفره غذایی‌تان اضافه کنیم. باورتان نمی‌شود؟ پس این غذا را امتحان کنید.


مرغ‌آلو

مواد لازم برای ۴نفر
۴تکه مرغ (ران یا سینه)
۲قاشق غذاخوری رب آلو
یک‌حبه سیر تازه رنده‌شده
۲قاشق غذاخوری گردوی آسیاب‌شده
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
۲قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده
نصف لیوان آب‌جوش
نصف لیوان نعناع و جعفری ساطوری

طرز تهیه
تکه‌های مرغ را از شب قبل در نمک، فلفل سیاه، سیر رنده شده و رب آلو بخوابانید. گردوها را در ظرفی که قرار است مرغ را در آن طبخ کنید، بریزید و ظرف را روی شعله ملایم قرار دهید تا گردوها حدود ۱۰تا ۱۵دقیقه حرارت ببینند. در این مدت، گردوها را هم بزنید تا نسوزند. سپس نعناع و جعفری ساطوری را به گردوها اضافه کنید و این مخلوط را تا زمانی که آب سبزی‌ها کاملا کشیده شود، تفت بدهید. حالا تکه‌های مرغ را درون ظرف بیندازید و در ظرف را ببندید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا مرغ‌ها به‌خوبی با سایر مواد ترکیب شوند و کمی آب بیندازند. بعد از حدود ۲۰دقیقه، در ظرف را باز کنید و نصف لیوان آب جوش را به آن بیفزایید. در ۱۰دقیقه پایانی پخت هم زعفران دم‌کرده را به مرغ‌ها اضافه کنید.

یک فوت آشپزی
اگر رب آلو، ترش بود، می‌توانید کمی شکر هم به آن اضافه کنید. بهتر است زمانی مرغ را از روی حرارت بردارید که آب آن تقریبا کشیده شده باشد.

ارزش تغذیه‌ای
گوشت مرغ سرشار از پروتئین است و چربی‌های اشباع آن به‌مراتب از گوشت قرمز کمتر است. از این رو، افراد مبتلا به کلسترول، سالمندان و بیماران قلبی می‌توانند آن را با دغدغه کمتری در رژیم غذایی خود بگنجانند. گوشت مرغ، ویتامین B و سلنیوم هم دارد و از این نظر، هم می‌تواند باعث پیشگیری از ابتلا به سرطان بشود و هم جلوی آلزایمر زودرس را بگیرد. از فواید گردو هم که هرچه بگوییم، کم گفته‌ایم. مهم‌ترین آن، امگا۳فراوان موجود در گردو است که برای بیماران قلبی بسیار مفید است.

منبع:hamshahrionline.ir

By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *