مرغ نمکی ساده

طرز تهیه مرغ نمکی ساده

دیدگاه خود را بنویسید.

بازدید۱۴۲

مرغ نمکی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که روش پخت بسیار متفاوتی نسبت به غذاهای دیگر دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ نمکی ساده در ادامه با سایت آموزشی پانا مگ همراه باشید.

مرغ بریان یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار در سراسر جهان است که با روش های بسیار متنوعی طبخ می شود

مواد لازم برای ۴ نفر :

مرغ کامل ۱ عدد متوسط
پیاز ۲ عدد
زعفران دم کرده نصف فنجان
روغن ۴ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
گردو (اختیاری) ۱۰۰ گرم
پیاز برای شکم مرغ (اختیاری) ۱ عدد
کشمش پلویی (اختیاری) ۱۰۰ گرم
رب انار ملس (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
نمک برای پخت ۲ بسته
طرز تهیه مرغ نمکی ساده

مرحله اول

برای تهیه مرغ نمکی خوشمزه ابتدا قسمت پشت بدن مرغ را با یک کارد تیز جدا می کنیم، سپس مرغ را در یک ظرف مناسب قرار می دهیم و با زعفران دم کرده شروع به ماساژ دادن روی قسمت های داخلی و خارجی گوشت مرغ می کنیم.

مرحله دوم

پس از اینکه گوشت مرغ به خوبی به زعفران آغشته شد، روغن مایع را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس نمک، زردچوبه و پودر سیر را به آن اضافه می کنیم. در ادامه به خوبی ترکیب می کنیم تا ادویه ها با روغن کاملا مخلوط شوند.

مرحله سوم

حالا ترکیب ادویه ها و روغن را روی قسمت های داخلی و خارجی گوشت مرغ ماساژ می دهیم تا جذب گوشت مرغ شوند. در ادامه پیاز ها را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم و داخل قسمت های داخلی و خارجی گوشت مرغ می ریزیم.

مرحله چهارم

در این مرحله درب ظرف حاوی مرغ را می بندیم و آنرا به مدت حداقل ۶ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا طعم مواد جذب گوشت مرغ شود. توصیه می کنیم مرغ را از شب قبل طعم دار کرده و در یخچال قرار دهید تا در پایان مرغ نمکی لذیذتری داشته باشید.

مرحله پنجم

اگر تمایل داشته باشیم که مرغ نمکی را به صورت ساده درست کنیم، موادی مثل گردو، کشمش پلویی و رب انار ملس را از مواد لازم حذف می کنیم، ولی اگر بخواهیم مرغ نمکی را به صورت شکم پر درست کنیم، ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد می کنیم.
مرحله ششم

حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رنگ آن کاراملی شود. در ادامه گردوی خرد شده را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم.

مرحله هفتم

در این مرحله کشمش را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. در نهایت رب انار را اضافه می کنیم و آنرا با دیگر مواد ترکیب می کنیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و ادویه ها مورد پسند خود را به مواد اضافه کرده و کمی تفت می دهیم.

مرحله هشتم

حالا تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم تا مواد خنک شوند. در ادامه مرغ را از یخچال خارج می کنیم، سپس مواد را درون شکم مرغ می ریزیم و با نخ و سوزن شکم مرغ را می دوزیم. در ادامه پاهای مرغ را داخل شکمش جمع کرده و با نخ می بندیم.
مرحله نهم

حالا باید بدن مرغ را با یک دستمال تمیز کاملا خشک کنیم تا نمک به آن نچسبد. در ادامه نمک ها را داخل یک قابلمه بزرگ بزرگ می ریزیم و با کف دست خوبی فشار می دهیم تا نمک ها کاملا فشرده و محکم شوند.

مرحله دهم

حالا مرغ را به آرامی در وسط قابلمه روی نمک ها قرار می دهیم. روی حرارت بسیار ملایم شعله پخش کن قرار می دهیم، سپس قابلمه را روی شعله پخش کن قرار می دهیم. در ادامه یک دم کنی یا درب کاملا چفت روی قابلمه قرار می دهیم.

مرحله یازدهم

زمان پخت این مرغ خوشمزه حدود ۴ ساعت است. توجه داشته باشید که مرغ نمکی باید با حرارت بسیار ملایم و زمان طولانی پخته شود. در پایان مرغ پخته شده را از قابلمه خارج کرده و به همراه مخلفات دلخواه سرو می کنیم.

منبع:panamag.ir

By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *