طرز تهیه هزاری بندرعباس
بوسیله maryam
هزاری غذای محلی بندرعباس است. این غذا با سبکهای مختلفی پخت میگردد
دستور شماره یک هزاری بندرعباس
مواد لازم هزاری بندرعباس :
برنج: ۳۵۰ گرم
ماهی: ۷۰۰ گرم
پیاز طلایی: ۲ عدد
فلفل دلمهای قرمز: ۱ قاشق مرباخوری
گرد لیمو: ۱ قاشق مرباخوری
زردچوبه: به میزان لازم
فلفل سیاه و قرمز: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
دستور پخت هزاری بندرعباس :
به صورت کلی ماهی را بصورت فیله و ریز خرد میکنیم برنج را پس از شستن و پختن در موقع دم کردن با ماهیها مخلوط نموده و دم میکنیم.
اما ابتدا ماهیها را پاک کرده و به مدت ۳۰ دقیقه در نمک زردچوبه میخوابانیم و بعد از مدت تعیین شده آن را میشوییم.
پیازها را در مقداری روغن سرخ میکنیم.
سپس ماهیها را اضافه کرده و چند بار هم میزنیم.
کمی که سرخ شد نمک، فلفل و زردچوبه همین طور گرد لیمو را اضافه کرده و تفت میدهیم دقت کنیم که ماهیها به هیچ عنوان خرد نشوند برنج را پس از خیساندن میجوشانیم و آبکش میکنیم.
اکنون ماهیها را لابهلای برنج آبکش شده ریخته و به مدت یک ساعت دم میکنیم.
دستور شماره دو هزاری بندرعباس
مواد لازم:
برنج ۳۵۰ گرم
ماهی ۱۰۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
فلفل قرمز ۱ قاشق مرباخوری
گرد لیمو ۱ قاشق مرباخوری
زردچوبه قدری
فلفل قدری
نمک قدری
طرز تهیه:
ماهی فیله (تکه ریز) شده باشد، پیاز خلال شده باشد.
پودر فلفل قرمز باشد. برنج را پس از شستن و پختن صاف میکنیم فیلمه ماهی را پاک کرده و در نمک و زرد چوبه به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه می خوابانیم و در صافی، تمیز می شوئیم.
پیازها را سرخ میکنیم تا طلائی شود، سپس ماهی را اضافه کرده و چند بار بهم میزنیم تا کمی سرخ شود.
نمک، فلفل، زردچوبه و گرد لیمو را ریخته و کمی هم میزنیم.
ماهیها نباید خرد شوند.
اکنون ماهی را لابه لای برنج صاف شده میریزیم و برنج را دم گذاریم.
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذای سنتی برای ۴ تا ۶ نفر کافیست.
منبع:ghandpahlu.com