طرز تهیه یخمه تُرُش
یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان است که هم اکنون خیلی کم پخت میشود. این غذا خوشمزه و به واسطه داشتن پر زردآلو، به و آلو بسیار مقوی است.
مواد لازم برای ۶ نفر:
آلو برقانی: ۳۰ عدد
پر زردآلو: ۲۰۰ گرم
به: ۲ عدد، خرد شده
گوشت گوسفند: ۲۵۰ گرم
برنج: یک استکان سرخالی
شکر: نصف استکان
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
نمک: نوک چاقو
طرز تهیه :
مرحله ۱ – گوشت را با کمی آب و زردچوبه روی حرارت گذاشته تا نیمپز شود.
مرحله ۲ – آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیم پز افزوده و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیمپز شوند.
مرحله ۳ – برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا کاملاً جا بیافتد و آب آن کشیده شود.
مرحله ۴ – بعد از پخت آرام آرام غذا را بکوبید تا هستههای آلوها را به تعداد آنها خارج کنید.
مرحله ۵ – بعد از بیرون آوردن هستهها، غذا را با گوشت کوب خوب وزر دهید، سپس شکر را افزوده و مجدداً روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شکر در آن حل شود.
سپس یخمه تُرُش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با نان سرو نمایید.
منبع:.hamshahrionline.ir