عید ولادت حضرت علی و کیک کره ای
دیدگاه خود را بنویسید.
به نام خدا
علی عدل مجسم
علی خشم مقدس
علی قرآن ناطق
علی ذوالفقار محمد (ص) و . . . .
و اما هر چه گویم باز هم نمی شود با کلمات از علی سخن گفت انشاالله که همانند مولا علی زندگی کنیم هر چند که شخص شخیص خودم خاک زیر نعلین ایشان هم نمی شوم چه برسد که خود را شیعه ی علی بنامم که شیعه بودن از مسلمانی فراتر رفتن است و کسب همچون درجه ای بسیار سخت !
گه گاه وقتی وارد آشپزخانه می شوم یاد شعر مرحوم آقاسی می افتم که می گوید شیعه یعنی وعده ای با نان جو شیعه یعنی قسمت یک کاسه شیر بین نان خشک با یک اسیر !!!! شیعگی آیا شکم پروردن است!! همین یک جمله عرق شرم روی پیشانیم می نشاند که ای داد من وارد آشپزخانه شده ام که شیر و آرد و شکرو غیر ذلک را با هم مخلوط کنم و شکم پروری را منتشر کنم اما خوب الاعمال بالنیات نیت که خیر باشد ثواب کوچکی هم گیر ما خواهد آمد ولله اعلم !
واما یا علی بگوییم و عید ولادت حضرت علی را با کیک کردن یک کاسه شیر و آرد و تقسیم کردن آن بین مردم، صلواتی را هدیه بگیریم. کیک امروز ما یک کیک کره است باید بگویم این کیک بی برو برگرد کیکی بی نقص است و بافتی دارد که مثل خود کره در دهان آب می شود . از همه مهمتر درست کردن کیک واقعا آسان بوده و در ظرف مدت کوتاهی بدون اینکه آشپزخانه زیر و رو شود و با کمترین ظروف کثیف این کیک آماده تحویل است . پس یا علی گفته و پخت کیک را در ادامه مطلب آغاز کنیم….
در اصل این کیک yellow cake نامیده می شود ولی من به آن کیک کره ای می گویم
عید ولادت حضرت علی و کیک کره ای
مواد لازم :
کره ۲۰۰ گرم
شکر دو پیمانه
شیر یک پیمانه
تخم مرغ ۴ عدد
آرد سه پیمانه
۴ و ۱/۲ ق چ بکینگ پودر ( برای هر پیمانه آرد یک و نیم ق چ بکینگ پودر)
وانیل یا اسانس وانیل کره ای یک و نیم ق چ اگر از وانیل خالص استفاده میکنید مراقب باشید مقدار وانیل را کمتر کنید
من از مراحل تهیه عکسی نگرفتم زیرا نیازی به عکس گرفتن نداشت چرا که مراحل کار واقعا ساده می باشد
۱- کره و شکر را با هم در یک کاسه مخلوط کنید و با همزن بزنید تا یک مایه ی نرم و پفکی بدست آورید
۲- تخم مرغ ها را تک تک به کره و شکر اضافه کنید و بعد از هربار اضافه کردن مخلوط را کاملا به هم بزنید
۳- شیر و آرد را به نوبت به مایه اضافه کنید بدین ترتیب که اول یک قسمت از آرد سپس شیر سپس دوباره آرد را اضافه می کنید.
۴- مایه را در دو یا سه قالب ۱۸ سانتی متری یا یک قالب بزرگ بریزید و درون فری که از قبل روشن کرده اید و دمای آنرا به ۱۸۰ درجه سانتی گراد رسانده اید در طبقه وسط فر بگذارید. پخت کیک حدود ۲۰ تا ۳۵ دقیقه طول می کشد ولی زمان پخت بازهم ممکن است بسته به فر شما بیشتر یا کمتر شود.
بعد از پخت کیک را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شود برای اینکه کیک حالت نرم و طراوت و آبدار خود را حفظ کند روی کیک را با یک پارچه ی نمناک تمیز بپوشانید.
حالا تزیین کیک برای این کار شما می توانید از عکسهایی که گرفته ام کمک بگیرید رویه کیک را به وسیله شکلات آب شده تزیین می کنیم این روش بسیار اسان بوده و ترانسفر متد نام دارد یعنی تزیین کیک را جداگانه روی یک کاغذ مومی انجام می دهید و سپس تزیین را روی کیک منتقل می کنید( شکلا ت را روی کتری در حال جوش آب کنید یعنی به صورت بن ماری یا اینکه شکلات را در یک کیسه زیپ لاک بریزید و سر آن را خوب ببندید و کیسه را درون آب گرم قرار دهید در این حالت شکلات آب شده و تنها کاری که می کنید یک گوشه ی کیسه ر ا با قیچی می برید البته به اندازه کوچک فقط به منظور قیف زدن برای نازک کاری نه بیشتر)

ابتدا طرح مورد نظر را روی کاغذ مومی می کشید سپس طر ح را برعکس کرده و روی یک تخته اشپزخانه می چسبانید بعد با شکلات سیاه دور گیری طرح را می کنید و می گذارید تا دور طرح خشک شود سپس درون طرح را بر حسب طرح و رنگ های مورد نظرتان با شکلات سفید که بر اساس طرحتان به رنگها ی مختلف تقسیم کرده اید پر می کنید طرح را درون فریز یا یخچال قرار می دهید و بعد از سفت شدن روی طرح فراستینگ مورد نظر خود یا همان شکلات سفید را می پوشانید بعد آنرا دوباره درون یخچال می گذارید تا کاملا خنک شود و خود را بگیرد سپس طرح را روی کیک منتقل می کنید و به آرامی کاغذ مومی را از روی طرح جدا می کنید.
به همین سادگی

من همین کیک را در قالب گرد نیز پختم و با خامه تزیین کردم در ضمن شما می توانید بافت کیک را در عکس ببینید و حظ کامل ببرید!!!
منبع:iranianbakeaholic.blogfa.com