قله ماسوا ایلامی
دیدگاه خود را بنویسید.
بازدید۷۲
قله ماسوا، یکی از غذاهای محلی ایلام است که با آش ماسوا تفاوت بسیاری دارد. این غذا که در واقع همان کله پاچه است، با کشک سرو میشود و بسیار مقوی و سیرکننده است.
مواد لازم :
. کله: یک عدد به همراه ۴ پاچه
. پیاز: ۴ عدد
. سیر: ۴ تا ۵ حبه
. نخود: یک و نیم پیمانه
. برنج: ۲ قاشق غذاخوری
. زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم
. کشک: یک شیشه بزرگ
. نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
کله و پاچه را بهخوبی تمیز کنید. سپس آنها را بههمراه نخود نیمکوب شده و آب در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید؛ سپس کف روی کله پاچه را با قاشق جمع کنید و دور بریزید. در ادامه سه عدد پیاز چهار قاچ شده و زردچوبه را در قابلمه بریزید و کله پاچه را برای یک ساعت بپزید تا نیمپز شود. سپس نمک، کشک و برنج نیمدانه شسته شده را به کله پاچه بیفزایید و اجازه دهید تا غذا برای سه تا چهار ساعت، روی شعله ملایم گاز با درب بسته بپزد.
در همین حین، یک عدد پیاز را خلالی کرد کنید و در تابه با زردچوبه و فلفل تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر را در تابه بریزید و تفت دادن را برای یک دقیقه دیگر ادامه دهید. در نهایت نعنا خشک را به آنها اضافه کنید و آنها را برای ۳۰ ثانیه دیگر تفت دهید. این مخلوط را پس از پخت کامل کله پاچه در قابلمه بریزید و غذا را برای ۱۰ تا ۲۰ دقیقه دیگر بپزید تا طعم مواد به خورد هم برود. غذا را در ظرف سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.
منبع:.bartarinha.ir