قیسی پلو اردبیلی
قیسی پلو یک غذای خوشمزه و مقوی است که منشأ آن از شهر اردبیل می باشد. قیسی منبع غنی آهن، پتاسیم، آنتی اکسیدان و ویتامین A ، B و C است. این غذا را می توان با مرغ یا گوشت تهیه کرد.
مواد لازم:
۲ فنجان برنج
۱ و ۱/۲ فنجان قیسی
۱/۴ فنجان کشمش
۳ عدد فیله مرغ یا ۱/۲ سینه مرغ
کره
۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
نمک
فلفل سیاه
زردچوبه
دارچین
برگ بو
طرز تهیه قیسی پلو اردبیل :
در یک تابه مقداری روغن و کرده ریخته و بگذارید گرم شود. سپس تکه های مرغ یا گوشت خرد شده را اضافه کرده و تفت می دهیم تا طلایی شود. اواسط پخت، زعفران، نمک، فلفل سیاه و برگ بو را به همراه ۱ لیوان آب جوش اضافه کرده و اجازه می دهیم جا بیفتد.
قیسی ها را چند مرتبه هر بار به مدت ۵ دقیقه در آب سرد خیس کنید و آب آن را تخلیه کنید تا کاملاً تمیز شود. سپس به همراه مقداری کره خوب تفت می دهیم و کنار می گذاریم. در همان تابه کشمش ها را هم تفت می دهیم تا نرم شوند.
برنجی را که از قبل در آب و نمک خیس کرده ایم تخلیه کرده و در قابلمه آب در حال جوش اضافه و ۵ تا ۷ دقیقه بعد آبکشی می کنیم.
برای دم گذاشتن برنج، کف قابلمه ای روغن ریخته و قیسی ها را می چینیم. یک لایه برنج ریخته و دوباره قیسی و دارچین می ریزیم. این کار را تا تمام شدن همه مواد ادامه می دهیم. در انتها آب و روغن ریخته و اجازه می دهیم دم بکشد.
وقتی برنج آماده شد، در ظرف سرو ریخته و با کشمش و مرغ تزئین می کنیم. نوش جان !
برخی از ادویه جوز هندی هم در این غذا استفاده می کنند که اختیاری است.
منبع:marsnews.ir