لخلاخ یا لخ لخ


این غذا به دو صورت درست می شود یکی با لیمو عمانی و دیگری با تمر هندی

مواد لازم برای ۴ نفر

*ماهی (بهتر است از ماهی شیر یا قباد،هامور یا سنگسر سفید استفاده شود.
برای هر نفر حدود ۲۰۰ گرم

*سبزی ماهی که شامل شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله(حدود ۵۰۰ گرم)

*سیر یک بوته

*پیاز یک عدد

*برنج ۴ پیمانه

*تمر هندی که بهتر است از نوع سیاه رنگ باشد نصف یک بسته کوچک ۲۰۰ گرمی یعنی ۱۰۰ گرم

*روغن و زردچوبه و فلفل ونمک به میزان لازم

طرز تهیه:

اول پیاز رو که نگینی خرد کردیم توی یک قابلمه نسبتا بزرگ تفت می دهیم.

سپس سیر را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم و همزمان فلفل و زردچوبه نیز اضافه می کنیم.

حالا نوبت اضافه کردن سبزی های شسته شده و خرد شده است،سبزی ها را با مواد تفت می دهیم تا خوب سرخ شود.

با حدود ۶ پیمانه آب گرم آب تمر هندی را شیره گرفته و پس از عبور دادن از صافی آب تمر را به سبزی ها اضافه می کنیم و می گذاریم تا به جوش بیاید.

سپس ماهی ها را که از قبل پاک و تمیز کرده و نمک زده ایم شسته و به مواد در حال جوش خوردن اضافه می کنیم و می گذاریم تا ماهی ها خوب بپزند.حالا ماهی های پخته شده را از ظرف غذا بیرون میآوریم و کناری می گذاریم.

برنج را به دیگ آب تمر و سبزی اضافه کرده و منتظر می مانیم تا آب برنج گرفته شود.شعله ی زیر برنج را کم کرده و ماهی ها را روی برنج چیده و دم کش را می گذاریم و منتظر می مانیم تا برنج دم بکشد.

توضیح در مورد اسم غذا اینکه لخلاخ از کلمه ی عربی “لخلخه”گرفته شده و به معنای بوی خوش است.این غذا از سواحل عربی”خلیج همیشگی فارس”گرفته شده،و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است.

منبع:mahiha.ir

By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *