مرغ ترش، گیلانی یا مازنی؟!مرغ ترش، گیلانی یا مازنی؟!

مرغ ترش، گیلانی یا مازنی؟!

مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
مرغ: یک عدد، خردشده
روغن مایع: ۶ قاشق غذاخوری
سبزی: ۳۰۰ گرم، ساطوری
پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری
سیر تازه: یک ساقه، ساطوری (اختیاری)
لپه: ۱۲۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
آب نارنج یا آبغوره: نیم پیمانه، ۱۲۵ میلی لیتر
نمک و فلفل: به میزان لازم

روش تهیه مرغ ترش، گیلانی یا مازنی؟!:

۱- تکه های مرغ را شسته و خشک کنید، سپس کمی نمک روی آنها بپاشید، روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کنید و هر طرف مرغ ها را حدود ۴ دقیقه در آن سرخ کرده، سپس از قابلمه خارج کنید.
۲- کمی صبر کنید تا روغن دوباره داغ شود، سپس پیاز را در آن ریخته و ۵ دقیقه تفت دهید. سیر و سبزی را اضافه کرده و تفت دادن را ۷-۸ دقیقه دیگر ادامه دهید.
۳- لپه را شسته و با کمی آب ۱۵ دقیقه بپزید، سپس آن را آبکش کرده و به خورش اضافه کنید. مرغ را به قابلمه برگردانده و نیم پیمانه آب جوش به همراه آبغوره اضافه کنید. هنگامی که جوش آمد، شعله را کم کرده و خورش را با در بسته یک ساعت بپزید.
۴- نمک و فلفل خورش را اندازه کنید. تخم مرغ ها را در یک کاسه شکسته و هم بزنید تا سفیده و زرده مخلوط شود، سپس آن را به صورت نواری در خورش بریزید. پس از ۵ دقیقه که تخم مرغ بست، آن را با یکه یا چلو سرو کنید.

نکات:

۱ – سبزی مرغ ترش شامل گشنیز، جعفری، نعناع و کمی شوید یا تره است. در محدوده گیلان و مازندران از خلواش به جای نعناع استفاده می شود. درصد ترکیب سبزی ها را برابر گرفته و شوید یا تره را در حد چند ساقه اضافه کنید.

۲- تخم مرغ ها را می توانید مانند باقلاقاتق درسته به خورش اضافه کنید.

۳- خورش را می توانید بدون تفت دادن و روغن تهیه کنید، در این صورت یک قاشق چای خوری زردچوبه به آن اضافه کرده و ابتدا پیاز و مرغ را نیم ساعت پخته و کف آن را بگیرید، سپس سبزیجات را اضافه کنید.

منبع:برترین ها

By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *