ناهار آذربایجانی ،گشنیز کباب با نان سنگک
یادتان باشد تخممرغهای افزودهشده مانع وارفتن کوفتهها میشوند پس حتماً آنها را با گوشت مخلوط و بلافاصله این مخلوط را برای پخت استفاده کنید زیرا این مواد به دلیل خامی و مغذی بودن، مستعد فساد میکروبی هستند. کوفتهها باید به اندازه یک گردو باشند و گشنیزها نیز زیاد ریز نشوند بلکه بهتر است به قطعات درشتتری خرد شوند تا مواد مغذی موجود در این سبزیها کمتر ضایع شوند.
مـقـدار کـالـری
این غذا در مجموع ۱۶۷۰ کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم آن به ۴ قسمت، میزان انرژی دریافتی هر نفر ۴۰۰ کیلوکالری خواهد بود که در صورت مصرف این غذا با نان بر مقدار کالری اولیه اضافه خواهد شد.
مـواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم ۹۳۵ کیلوکالری
لپه ۲ لیوان ۲۰۰ کیلوکالری
پیاز متوسط ۳ عدد ۳۰ کیلوکالری
تخممرغ ۲ عدد ۲۰۰ کیلوکالری
گشنیز خردشده ۴ لیوان ۱۰۰ کیلوکالری
آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری ۲۷ کیلوکالری
روغن مخصوص سرخکردن ۲ قاشق غذاخوری ۱۸۰ کیلوکالری
لیمو عمانی ۶ عدد ۰ کیلوکالری
نمک، فلفلسیاه و زردچوبه به میزان دلخواه ۰ کیلوکالری
طـرز تـهـیـه
* ابتدا لپهها را جداگانه بپزید و آبکش کنید. در کاسهای بزرگ ۲ پیاز را پوست بکنید و پس از رنده کردن، نصف آن را با گوشت چرخکرده کاملاً مخلوط و نصف دیگر پیاز را با لپه پختهشده خوب بکوبید و به گوشت اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید.
* پس از آن، با اضافه کردن نمک، فلفل و زردچوبه آن را مزهدار کنید. حالا تخممرغها را بشکنید و با بقیه مواد خوب هم بزنید. در یک تابه متوسط، کمی روغن بریزید.
* مخلوط گوشت و لپه آمادهشده را به صورت کوفتههای کوچک درآورید و داخل روغن داغ سرخ کنید. در تابهای دیگر، گشنیزهای خردشده را سرخ کنید و پیاز سوم را که از قبل خرد کردهاید، در تابه بریزید و آن را در کنار گشنیز تفت دهید سپس آرد را به آنها بیفزایید.
* پس از آن، در قابلمهای متوسط چند لیوان آب بریزید و لیموعمانیها و گشنیز تفت دادهشده را به آن اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه حرارت ببینند سپس کوفتههای سرخشده را به آنها بیفزایید و بگذارید ۴ تا ۵ دقیقه دیگر روی حرارت باقی بمانند تا خوب پخته و آماده خوردن شوند.
منبعhrobabnaz2.persianblog.ir
تاریخ نشر:۹۳/۶/۱۳