چکدیرمه غذای محلی ترکمنی ها و شبیه به استامبولی پلو ترک ها می باشد که در نزد ما ایرانیان نیز بسیار محبوب است.

مواد لازم برای درست کردن چکدرمه :

برنج
گوشت ” گوشت گوسفند یا .. “
روغن کنجد ” در سال های اخیر روغن های پنبه دانه و آفتابگردان و .. “
پیاز و گوجه فرنگی ” در سال های اخیر رب گوجه “

طرز تهیه چکدیرمه :

ابتدا گوشت را پس از برش به قطعات کوچک در داخل روغن سرخ می کنند, بعد از آن مقداری پیاز رنده شده را تفت می دهند.

به محض سرخ شدن پیاز, مقداری گوجه یا رب گوجه اضافه می کنند و آب می ریزند.

پس از آن, سر دیگ ” قازان ” را که معمولا از جنس چدن است می بندند تا گوشت ها در نتیجه ی حرارت, آب پز شود.

آنگاه, برنجی را که قبلا شسته و آماده کرده اند, اضافه می کنند به طوری که آب موجود در داخل دیگ به اندازه ی یک بند انگشت بالاتر از برنج قرار بگیرد.

بعد از این مرحله, سر دیگ را می بندند و شعله را کم می کنند تا برنج نیز با بخار موجود در داخل دیگ پخته شود.

البته چند بار ته دیگ را بازدید می کنند که مبادا ته سوز شود, در این فاصله یکی دو بار هم، برنج گردانی می کنند تا برنج‌های زیر و رو جا به جا شود و عمل پختن در همه ی محتویات دیگ یکسان صورت بگیرد.

منبع:shomalgardi.com

By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *