کاپ کیک هندوانه
مخصوص شب یلدا
توسط حدیث پولادی
زمان آماده سازی: ۲۰دقیقه
زمان پخت: ۱ساعت
زمان آماده شدن: ۱ساعت ۲۰دقیقه
سرو: بیش از ۵ نفر
کاپ کیک هندوانه
کاپ کیک هندوانه یک کیک کوچک تک نفره است که می توانید در شب یلدا تهیه کنید و برای مهمانان و اعضای خانواده سرو کنید. کاپ کیک یا همان کیک فنجانی انواع مختلفی دارد و با شکل ها و طعم های مختلف تهیه می شود اما این را بدانید که بیس این کیک همانند مابقی کیک ها می باشد و تفاوتی ندارد تنها تفاوت آن این است که در کاغذهای مخصوص کاپ کیک و یا در فنجان پخته می شود.کاپ کیک در اواخر قرن هفدهم میلادی توسط فردی به نام Amelia Simms در امریکا کشف شد.کاپ کیک ها در ابتدا به “کیک اعداد” یا به “کیک یک،دو،سه،چهار” معروف بودند زیرا برای ساخت آن ها از یک فنجان کره،یک فنجان شیر،یک قاشق جوش شیرین، دو فنجان شکر، سه فنجان آرد، چهار تخم مرغ استفاده می شد. کاپ کیک های اولیه بسیار ساده و بدون تزیینات خاصی بودند و تنها با طعم دهنده ها و میوه های خشک شده مزه دار می شدند. کاپ کیک ها در سال ۱۹۱۹ محبوب تر شدند و بیشتر مورد استفاده قرار گرفتند. در آن موقع مد بود که برای پذیرایی از میهمانان از کاپ کیک استفاده کنند. تا سال ۱۹۵۰ کاپ کیک ها خیلی ساده بودند اما از آن موقع به بعد مرسوم شد که کاپ کیک ها را با کرم پر کنند. امروزه با انواع رنگ های خوراکی می توانید رنگ کیک ها را مطابق با مناسبت خود تغییر دهید و آن چیزی را که دوست دارید به وجود آورید البته این تغییر رنگ و اشکال مختلف بر روی کیک های بزرگ نیز قابل انجام است. مافین با کاپ کیک متفاوت است. برخلاف ظاهر کیک فُرمشون، مافین ها نان هایی هستند که در سایز کوچک پخته می شوند و اسمشان هم به نان بودن اشاره داره. برای ریشه واژه “مافین Muffin” دو تئوری وجود دارد، مافین یا از “muffe” که نوعی نان آلمانیه یا از “moufflet” که در فرانسه به معنی نان نرمه گرفته شده است. مافین دو نوع انگلیسی و آمریکایی دارد.
مواد لازم
– تخم مرغ: ۳ عدد
– آرد : ۲ پیمانه
– شکر: ۱ پیمانه
– روغن مایع : ۱ پیمانه
– شیر : ۱ پیمانه
– پودر پسته: ۱/۳ پیمانه
– بکینگ پودر : ۲ قاشق چایخوری
– وانیل: ۱/۴ قاشق چایخوری
– نمک : ۱ پنس
– رنگ خوراکی سبز و قرمز
برای تزیین :
– خامه قنادی : ۵۰۰ گرم
– پنیر ماسکارپونه : یک بسته
– شکلات چیپسی : به مقدار لازم
مراحل :
گام ۱
فر را با دمای ۱۸۰ روشن کنید.
گام ۲
آرد و نمک و بکینگ پودر را ۳ بار الک کنید.
گام ۳
مقداری پسته را با خلال پسته آسیاب کنید. میتوانید فقط از خلال پسته یا از مغز پسته استفاده کنید، خلال پسته رنگ بهتری و مغز پسته طعم بهتری دارد و به صورت ترکیبی بهتر است.
گام ۴
تخم مرغ و شکر و وانیل را ۷ دقیقه بزنید تا حجیم و کشدار شود.
گام ۵
سپس روغن و شیر را اضافه کرده در حد مخلوط شدن بزنید.
گام ۶
پودر پسته را اضافه کنید و با لیسک مخلوط کنید و در صورت نیاز چند قطره رنگ سبز اضافه کنید.
گام ۷
در نهایت مواد خشک الک شده را اضافه و با لیسک مخلوط کنید.
گام ۸
قالب های کاپ کیک را تا نیمه پر کنید و برای حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا زمانیکه پخت کامل شود.
گام ۹
بعد از خنک شدن کاپ کیک ها را از قالب جدا کنید و با کمک قلم مو و رنگ سبز خطوط هندوانه را بکشید.
گام ۱۰
حدود نیم کیلو خامه قنادی را با یک بسته پنیر ماسکارپونه و رنگ خوراکی قرمز بزنید تا یکدست شود.
گام ۱۱
با قیف و ماسوره شکوفه روی کاپ کیک ها خامه بزنید و با شکلات چیپسی تزیین و سرو کنید.
نکته:
میتوانید برای تزیین روی کاپ کیکها از شکلات به شکل هندوانه نیز استفاده کنید.
منبع:ghazaland.com