کاکا شیرینی محلی گیلان

دیدگاه خود را بنویسید.

بازدید۳,۲۱۳

کاکا یک شیرینی محلی گیلان است که به آن خاکاره دبیج هم گفته می شود. کاکا بیشتر توسط نسل قدیمی تر که کمتر از فر برای درست کردن شیرینی استفاده می کردند، پخته شده و برای من یادآور روزهای کودکی و جز محدود شیرینی هایی که مامان می پخت، است. برای درست کردن این شیرینی که مثل کوکو از دو طرف سرخ می شود، کسی را ندیده ام که از پیمانه و معیار استفاده کند و معمولا واحد آن چشمی است!

مواد لازم:
آرد برنج یا آرد گندم …………………………………………………… ۱ لیوان
تخم مرغ ………………………………………………………………. ۱ عدد
آب ………………………………………………………………………. نصف لیوان
هل کوبیده …………………………………………………………….. ۳ عدد
گلاب …………………………………………………………………… ۲ قاشق غذاخوری
شکر …………………………………………………………………… یک لیوان
زعفران ………………………………………………………………… به میزان لازم
بکینگ پودر یا جوش شیرین ………………………………………… نصف قاشق چایخوری
روغن ………………………………………………………………….. نصف لیوان

کاکا شیرینی محلی گیلان
طرز تهیه:
آرد، هل کوبیده، شکر و بکینگ پودر را در ظزفی ریخته و آب را کم کم به آن اضافه کرده و با همزن دستی به هم می زنیم. تخم مرغ و در نهایت گلاب و زعفران دم کرده را نیز اضافه کرده و پس از مخلوط کردن، در ماهیتابه ای که روغن آن داغ شده است، ریخته و در ماهیتابه را می گذاریم. پس از سرخ شدن یک روی آن، مانند کوکو برمی گردانیم تا آن روی آن نیز سرخ شود.
پ.ن: معمولا به میزانی آب و گلاب اضافه می شود که مایه شیرینی نه خیلی آبکی و نه خیلی غلیظ شود. بهتر است در اضافه کردن آب احتیاط شود و پس از افزودن گلاب رقت یا غلظت آن با آب تنظیم شود.

منبع:cookery.persianblog.ir

By مونس

سایت مونس تلاش می کند مطالب متنوعی را در زمینه آشپزی فراهم نموده تاشما عزیزان با سلایق گوناگون از آن بهره مند شوید. ایمیل ما info@mounes.ir همراه همیشگی شما مونس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *