کباب زیتون ، غذای جمهوری آذربایجان
گوشت چرخ کرده در این سرزمین مهم ترین نقش را دارد. جایی که با آن بهترین غذاها و کباب هایشان را طبخ می کنند. مردم جمهوری آذربایجان عاشق گوشت و البته گوشت چرخ کرده هستند. کباب زیتون هم یکی از کباب های موردعلاقه و یکی از غذاهای رسمی و سنتی این کشور هم هست. البته برخلاف اسمش اصلاً زیتون ندارد، فقط کمی روغن زیتون در مرحله آخر آماده سازی به آن اضافه می شود تا اسمش بی معنی نباشد.
مواد لازم برای کباب زیتون:
۶۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۱ عددپیاز
۲عددفلفل دلمه قرمز
۲ /۱ ق س تخم گشنیز
به اندازه لازم نمک و فلفل سیاه
۲ ق س روغن زیتون
طرز تهیه کباب زیتون
گوشت چرخ کرده را از یخچال بیرون بیاورید و در ظرف مناسبی برای ۵ دقیقه در محیط آشپزخانه بگذارید.
حالا پیاز نگینی شده و تخم گشنیزرا به آن اضافه کنید. یکی از فلفل دلمه ای ها را کباب کرده، آن را له و به مواد اضافه کنید.
یکی دیگر از فلفل ها را خردکنید و با گوشکوب برقی له کنید تا نرم و یک دست شود
حالا فلفل له شده را به مخلوط گوشت اضافه کنید و هم بزنید
فلفل سیاه را هم اضافه کنید و مواد را خوب ورز دهید
نمک را هم اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا همه مواد به خورد هم بروند.
حالا اندازه یک پرتقال از گوشت بردارید و کف دستتان به آن شکل بدهید.
روغن زیتون را روی گوشت بمالید. روغن زیتون باید بکر باشد.
روی یک قابلمه که درون آن آب ریخته اید یک توری بگذارید و گوشت ها را روی آن بچینید. فر را با درجه ۱۸۰ سانتی گرادروشن کنید تا گرم شود. حالا ظرف را داخل فر بگذارید تا گوشت بپزد.
در صورت تمایل گوشت ها را داخل نان لواش یا تافتون بگذارید و با سبزیجات موردعلاقه تان سرو کنید.
نکات تکمیلی در مورد کباب زیتون
کباب زیتون جزو غذای ملل – عربی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰ دقیقه میباشد .
کباب زیتون را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .
منبع:namnak.com